V troubě upečené kuřecí paličky a křidélka, obojí marinované v ostré pikantní omáčce. Nejchutnější jsou takto upravené kuřecí kousky servírované s čerstvým pečivem, ovšem dají se podávat například i s hranolky či rýží.
Ingredience:
500-600 g | kuřecích křidýlek a paliček |
Na ostrou marinádu: | |
4 lžíce | sladkého kečupu |
4 lžíce | sojové omáčky |
4 lžíce | worchesterské omáčky |
4 lžíce | medu |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | pálivé mleté papriky nebo chilli koření |
1/2 lžičky | mletého pepře |
1 vrchovatá lžička | soli |
2 ks | stroužky česneku |
papír na pečení a alobal |
Postup:
- Připravíme marinádu; v misce smícháme prolisované stroužky česneku s kečupem, medem, olejem a omáčkami, osolíme.
- Omytá, dobře osušené křidélka a paličky v marinádě marinujeme nejméně 30 minut, ale klidně i přes celou noc.
- Do pekáče rozložíme pečící papír, na něj vyskládáme křidélka i paličky, přelijeme je zbytkem marinády, přiklopíme alobalem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C 30 minut, pak alobal odstraníme a křidélka i paličky dopečeme dozlatova.