REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová křidélka s chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí křidélka pečená dozlatova.


Ingredience:
1,5 kskuřecích křidélek
Na marinádu:
1 lžičkasoli
10 lžickečupu
5 lžicmedu
2 lžíceoleje
2 kschilli papriček
šťáva ze 2 citronů

Postup:

1. Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme, tenké špičaté konce odřízneme a v kloubu je rozdělíme na polovinu
2. V míse promícháme kečup, citronovou šťávu, med, očištěné, na drobno nasekané chilli papričky, sůl a olej
3. Křídla promneme v marinádě tak, aby se dostala do všech záhybů a necháme 2-3 hodiny v chladu odležet
4. Pak křídla rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut), za občasného potírání marinádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy