REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuře s mandlovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnaté kuře potřené medem s nádivkou játrovou s mandlemi.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
70 gmásla
1/2 lžičkySolamylu
200 mlvody
5 lžicmedu
sůl
voda na podlévání
Nádivka:
200 mlmléka
140 gkuřecích jater
100 gmandlí
60 gmásla
3 ksvajec
3 ksrohlíků
mletý muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, zakapeme mlékem, játra dobře očistíme (odblaníme) a také nakrájíme na kostičky
2. Do misky dáme změklé máslo, nakrájená játra, vymačkáme změklé rohlíky od přebytečného mléka, sůl, rozklepané vajíčko, na hrubo nakrájené mandle, špetku muškátového oříšku, mletý pepř, dobře propracujeme a uděláme nádivku
3. Dobře očištěné kuře mírně osolíme zvenku i uvnitř
4. Břišní otvor naplníme připravenou nádivkou a sešijeme jej nebo spojíme masovými jehlami
5. Na pekáč dáme máslo, kuře a podlijeme trochou vody
6. V předehřáté troubě pečeme maso zakryté asi 25 minut za občasného přelévání výpekem a podlévání horké vody
7. Pak kuře odkryjeme a pečeme ještě asi 20 minut za občasného přelévání výpekem
8. Solamyl dobře rozmícháme ve studené vodě, přidáme výpek z kuřete, med a dobřeprošleháme
9. Touto směsí přelijeme kuře na pekáči a ještě asi 10 minut pečeme.

Doporučení:

– Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

– Solamyl slouží také k zahuštění pokrmů, nahradíme ho hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy