REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlovy krůtí steak s kapari omáčkou, pošírovaná hruška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené okořeněné krůtí plátky, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase, kaparů a smetany a pošírovanými hruškami.


Ingredience:
Na steaky:
600 gkrůtího masa (vykostěné stehno)
50 gmandlových lupínků
4 lžíceoleje
3 lžícestrouhanky
1 ksvejce
mletá sladká červená paprika (4 špetky)
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
Na omáčku:
250 mlsmetany 33 %
3 lžícekaparů
výpek po mase
Na pošírovanou hrušku:
200 mlbílého vína
200 mlvody
2 lžícetřtinového cukru
2 kszralé pevné hrušky
špetka mletého zázvoru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a zbavíme kůže, odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar
2. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky, ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou, ručkou svou toto vše vetřeme do masa
3. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut (paprika nezhořkne, je to vyzkoušeno, ovšem musí být kvalitní!)
4. Maso odložíme do pekáčku, připravíme si mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu, tu následně naneseme na orestované steaky
5. Připravené steaky vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut, na posledních 5 minut poklici sejmeme (to proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička).
6. Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou, na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout, podle chuti dosolíme, ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost
7. Příprava hrušky; do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu, necháme vařit cca 5 minut, hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně, nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek, nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata, tento proces trvá přibližně 15-20 minut
8. Hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou, pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky
9. Maso s omáčkou naservírujeme spolu s hruškami na talíře, jako příloha jsou výborné například bramboráčky.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy