REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlovy krůtí steak s kapari omáčkou, pošírovaná hruška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené okořeněné krůtí plátky, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase, kaparů a smetany a pošírovanými hruškami.


Ingredience:
Na steaky:
600 gkrůtího masa (vykostěné stehno)
50 gmandlových lupínků
4 lžíceoleje
3 lžícestrouhanky
1 ksvejce
mletá sladká červená paprika (4 špetky)
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
Na omáčku:
250 mlsmetany 33 %
3 lžícekaparů
výpek po mase
Na pošírovanou hrušku:
200 mlbílého vína
200 mlvody
2 lžícetřtinového cukru
2 kszralé pevné hrušky
špetka mletého zázvoru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a zbavíme kůže, odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar
2. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky, ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou, ručkou svou toto vše vetřeme do masa
3. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut (paprika nezhořkne, je to vyzkoušeno, ovšem musí být kvalitní!)
4. Maso odložíme do pekáčku, připravíme si mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu, tu následně naneseme na orestované steaky
5. Připravené steaky vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut, na posledních 5 minut poklici sejmeme (to proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička).
6. Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou, na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout, podle chuti dosolíme, ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost
7. Příprava hrušky; do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu, necháme vařit cca 5 minut, hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně, nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek, nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata, tento proces trvá přibližně 15-20 minut
8. Hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou, pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky
9. Maso s omáčkou naservírujeme spolu s hruškami na talíře, jako příloha jsou výborné například bramboráčky.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy