REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na čtvrtky naporcované kuře upečené obvyklým způsobem, servírované posypané rozpůlenými a na másle osmahnutými mandlemi.


Ingredience:
1 kskuřete
50 gmandlí
50 gmásla
2 lžíceoleje
vývar z drůbků
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Připravené kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, jen mírně opepříme a prudčeji opečeme na oleji
2. Mírně podlijeme, přelijeme většinou rozehřátého másla a obvyklým způsobem upečeme dozlatova, během pečení přeléváme šťávou a podléváme horkým vývarem
3. Když je kuře upečené, lehce osmahneme ve zbytku másla oloupané a rozpůlené mandle
4. Kuře rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme mandlemi a ozdobíme petrželkou.

Doporučení:

Takto připravené kuře servírujeme s opékanými brambory a se salátem nebo kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy