Nádivka z drůbežího masa se slaninou a mandlemi.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
300 g | drůbežího masa (veřené nebo pečené) |
100 g | slaniny |
100 g | mandlí |
60 g | másla |
50 g | strouhanky |
100 ml | smetany |
3 ks | rohlíků (nakrájené na kostičky) |
3 ks | vajíček |
1 lžička | vegety |
2 lžíce | nasekané petrželky |
plátky slaniny | |
tuk na vymazání formy |
Postup:
1. Na pánvi zlehka opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky a oloupané, hrubě nasekané mandle
2. V míse utřeme změklé máslo se žloutky, vmícháme strouhanku, smetanu, vegetu, nasekanou petrželku, na menší kousky nakrájené vařené (pečené) drůbeží maso a opečenou směs rohlíků
3. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků (v misce metličkou ušleháme z bílků sníh, bílek musí mít pokojovou teplotu!)
4. Formu vytřeme tukem, vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme nádivkou a v předehřáté troubě (160 °C) upečeme dozlatova.