REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kuře pečené naplocho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře naplocho se lépe a rychleji upeče a karibská marináda masu dodá na jemnosti.


Ingredience:
1 ksvelkého kuřete
2 kscibule
Na karibskou marinádu:
1 lžičkasušeného oregana
1 lžičkasoli
1/2 lžičkyřímského kmínu
60 mlolivového oleje
8 ksstroužků česneku
1 kscibule
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1/2 limetky
mletý pepř

Postup:

1. Připravíme si marinádu; na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli spolu s česnekem, opékáme 2-3 minuty, přilijeme šťávu z ovoce a tak 5 minut povaříme, pak směs osolíme, ochutíme kořením, sundáme ze zdroje tepla, mírně prochladlou marinádu krátce rozmixujeme a necháme úplně vychladnout
2. Z očištěného kuřete odřízneme páteř, rozevřeme ho, otočíme kůží nahoru, na několika místech maso dlaní stlačíme a rozložené kuře zpevníme 2 špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu
3. Takto upravené kuře položíme do velké nádoby, polijeme marinádou a snažíme se, aby se dostala i pod kůži, přikryjeme a uložíme do druhého dne v lednici
4. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, dáme do pekáčku, nahoru položíme kuře, zalijeme použitou marinádou, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut).

Doporučení:

Podáváme s pečenými česnekovými bramborami, posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy