REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslovo – česnekové kuřecí řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené, v máslovo-česnekové marinádě ochucené rozmarýnem marinované kuřecí plátky, obalené pak ještě ve směsi ze strouhanky ochucené sýrem. Dají se i smažit klasicky v oleji.


Ingredience:
2 ksvětší kuřecí řízky překrojené ještě podélně na poloviny
2 ksvětší stroužky česneku
1 kscca 2 cm velký plátek másla
2-3 lžícena jemno nastrouhaný parmazán
čerstvý rozmarýn
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky vyndáme před vlastní přípravou z lednice, aby měly pokojovou teplotu, jinak by nám rozehřáté máslo opět ztuhlo, řízky jemně naklepeme a osolíme
2. Máslo v misce rozehřejeme, rozmačkáme do něj česnek a přidáme na jemno posekaný rozmarýn, promícháme a řízky v něm z obou stran dobře “vykoupeme” tak, aby na nich ulpěl i česnek a rozmarýn, necháme 2 hodiny marinovat na teplejším místě
3. Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem a řízky ve směsi obalíme
4. Můžeme je péct v troubě (jako já), v tom případě si připravíme pekáč, který dostatečně vytřeme máslem nebo zkombinujeme máslo s olejem a řízky vyskládáme do pekáče, pečeme na vyšší teplotu cca 250 °C dozlatova, zvolte raději vyšší teplotu, aby se řízky dlouhým pečením nevysušily a nebyly tvrdé.

Doporučení:

Pokud se rozhodnete smažit řízky na pánvi, pak je smažte klasicky pozvolna na oleji nebo oleji s máslem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy