REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná kuřecí křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod kůží kuřecích křidélek vtlačená nádivka připravená z orestované vinné klobásky, cibule, česneku a slaniny, naditá křidélka pak upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
6 ksvětších kuřecích křidélek
3 ksstroužky česneku
1 ksčervené cibule
400 gvinné stočené klobásy
50 gslaniny
grilovací koření
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme a odřízneme kůži, tak, aby vznikla kapsa
2. Pak si uděláme náplň; na oleji zesklovatíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny, prolisovaný česnek a vinnou klobásku, kterou vymačkáme ze střívka, směs několikrát na pánvi promícháme, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme prochladnout
3. Masovou hmotu okořeníme solí a pepřem, pomocí igelitového sáčku s ustříhnutým rohem plníme kapsy (naplněná křidélka popřípadě svážeme)
4. Nakonec křidélka okořeníme grilovacím kořením a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy