Kachna potřená hořčicí, ochucená solí a pepřem, naditá opečenými játry promíchanými s houskou a dalšími ingrediencemi, upečená doměkka, servírovaná nejlépe s kroketami nebo bramborovými knedlíky.
Ingredience:
1 ks | kachny |
2 dcl | bílého vína |
2 dcl | zakysané smetany |
1 lžíce | ostré hořčice |
pepř | |
sůl | |
Na nádivku: | |
200 g | drůbežích jater |
2 dcl | smetany |
1 ks | housky |
1 ks | cibule |
máslo | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kachnu potřeme hořčicí, posypeme solí a pepřem
2. H,housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany
3. Játra pokrájíme a opečeme spolu s cibulí na másle, opečená játra promícháme s vymačkanou houskou, ochutíme pepřem, solí, petrželkou a vypracujeme nádivku
4. Nádivkou naplníme kachnu, pečeme při 180 °C doměkka, během pečení podléváme vínem
5. Na závěr upečenou kačenu podlijeme kysanou smetanou a ještě 10 minut pokrm pečeme.
6. Naporcovanou kachnu s částí nádivky servírujeme podlitou šťávou z výpeku spolu s bramborovým knedlíkem nebo kroketami.