REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna potřená hořčicí, ochucená solí a pepřem, naditá opečenými játry promíchanými s houskou a dalšími ingrediencemi, upečená doměkka, servírovaná nejlépe s kroketami nebo bramborovými knedlíky.


Ingredience:
1 kskachny
2 dclbílého vína
2 dclzakysané smetany
1 lžíceostré hořčice
pepř
sůl
Na nádivku:
200 gdrůbežích jater
2 dclsmetany
1 kshousky
1 kscibule
máslo
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Kachnu potřeme hořčicí, posypeme solí a pepřem
2. H,housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany
3. Játra pokrájíme a opečeme spolu s cibulí na másle, opečená játra promícháme s vymačkanou houskou, ochutíme pepřem, solí, petrželkou a vypracujeme nádivku
4. Nádivkou naplníme kachnu, pečeme při 180 °C doměkka, během pečení podléváme vínem
5. Na závěr upečenou kačenu podlijeme kysanou smetanou a ještě 10 minut pokrm pečeme.
6. Naporcovanou kachnu s částí nádivky servírujeme podlitou šťávou z výpeku spolu s bramborovým knedlíkem nebo kroketami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy