REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuřecí paličky s pastinákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso upečené na cibulovém základě s pastinákem, zalité vývarem smíchaným s hořčicí a medem.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček
2 kscibule
350 gnakrájeného pastináku
300 mlzeleninového vývaru
4 lžíceolivového oleje
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžícemedu
pár tymiánových větviček + na ozdobu
sůl

Postup:

1. V hrnci na polovině rozehřátého oleje ze všech stran opečeme očištěné kuřecí paličky, osolíme a dáme je stranou
2. Do hrnce přidáme zbylý olej a doměkka na něm opečeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme maso a oloupaný na hranolky nakrájený pastinák
3. Vývar smícháme s hořčicí i medem a směs nalijeme do hrnce k masu, posypeme tymiánem, přivedeme k varu a přiklopené dáme asi na 30-45 minut do předehřáté trouby na 200 °C
4. Podle chuti dosolíme a podáváme ozdobené čerstvými lístky tymiánu a vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy