Kuřecí maso upečené na cibulovém základě s pastinákem, zalité vývarem smíchaným s hořčicí a medem.
Ingredience:
8 ks | kuřecích paliček |
2 ks | cibule |
350 g | nakrájeného pastináku |
300 ml | zeleninového vývaru |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | hrubozrnné hořčice |
2 lžíce | medu |
pár tymiánových větviček + na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na polovině rozehřátého oleje ze všech stran opečeme očištěné kuřecí paličky, osolíme a dáme je stranou
2. Do hrnce přidáme zbylý olej a doměkka na něm opečeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme maso a oloupaný na hranolky nakrájený pastinák
3. Vývar smícháme s hořčicí i medem a směs nalijeme do hrnce k masu, posypeme tymiánem, přivedeme k varu a přiklopené dáme asi na 30-45 minut do předehřáté trouby na 200 °C
4. Podle chuti dosolíme a podáváme ozdobené čerstvými lístky tymiánu a vařenými bramborami nebo rýží.