Marinované kuřecí paličky upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
12 ks | kuřecích paliček |
Na marinádu: | |
1/2 hrnku | balzamikového octa |
1/2 hrnku | medu |
1/2 hrnku | třtinového cukru |
1/4 hrnku | sójové omáčky |
3 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na marinádu v míse smícháme med, balzamikový ocet, sójovou omáčku, oloupané rozetřené stroužky česneku, třtinový cukr, trochu čerstvě namletého pepře a podle chuti dosolíme
2. Očištěné kuřecí paličky na dvou místech nařízneme, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády, vložíme je do mísy s marinádou, promícháme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat
3. Plech vyložíme pečicím papírem, položíme na něho mřížku, marinované maso rozložíme na mřížku, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 45 minut
4. Mezitím přelijeme marinádu do kastrůlku a necháme ji 15 minut na malém plameni redukovat
5. Po 45 minutách pečení maso vyndáme z trouby, pečlivě pomažeme zredukovanou marinádou, dáme zpět do trouby a pečeme dozlatova (asi 25 minut), během pečení ještě jednou potřeme marinádou
6. Podáváme se zeleným salátem a bagetkou.
Marinádu můžeme také použít i na krkovici.