REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí paličky upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
12 kskuřecích paliček
Na marinádu:
1/2 hrnkubalzamikového octa
1/2 hrnkumedu
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/4 hrnkusójové omáčky
3 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu v míse smícháme med, balzamikový ocet, sójovou omáčku, oloupané rozetřené stroužky česneku, třtinový cukr, trochu čerstvě namletého pepře a podle chuti dosolíme
2. Očištěné kuřecí paličky na dvou místech nařízneme, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády, vložíme je do mísy s marinádou, promícháme a necháme 2 hodiny v lednici marinovat
3. Plech vyložíme pečicím papírem, položíme na něho mřížku, marinované maso rozložíme na mřížku, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 45 minut
4. Mezitím přelijeme marinádu do kastrůlku a necháme ji 15 minut na malém plameni redukovat
5. Po 45 minutách pečení maso vyndáme z trouby, pečlivě pomažeme zredukovanou marinádou, dáme zpět do trouby a pečeme dozlatova (asi 25 minut), během pečení ještě jednou potřeme marinádou
6. Podáváme se zeleným salátem a bagetkou.

Doporučení:

Marinádu můžeme také použít i na krkovici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy