REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaná kuřecí stehna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochuceným sterilovaným zelím nadívaná kuřecí stehna, upečená dozlatova, servírovaná právě se zelím a nejlépe bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na cca 6-porcí:
6-8 ksvětších kuřecích stehen
2 sklenicesterilovaného červeného zelí
250 gslaniny
150 gmásla
2 lžičkykmínu
2 lžícehladké mouky
2 lžícecukru
máslo na jíšku
sůl

Postup:

1. Nakrájenou slaninu nasucho vyškvaříme v pánvi s vyšším okrajem
2. Jakmile je slanina křupavá, přidáme lžíci másla, necháme ho rozpustit, přidáme okapané zelí a dusíme ho asi 5 minut
3. Zelí dochutíme kmínem, cukrem a solí, dusíme dalších 5 minut, pak směs odstavíme a necháme vychladnout
4. Kuřecí stehna osolíme a pak je naplníme zhruba polovinou připraveného podušeného zelí (na širší straně stehýnka nadzvedneme kůži a zelí pod ní napěchujeme, buďte opatrní, aby se vám kůže nepotrhala)
5. Stehna dáme do pekáče, poklademe čtverečky másla a posypeme zbylým kmínem, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 60 minut
6. Zbylé zelí zahustíme jíškou; na 2 lžících másla opražíme 2 lžíce hladké mouky pěkně dozlatova, pak ho vmícháme do zelí
7. Upečená stehna servírujeme přelitá vypečenou šťávou, se zelím a například bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy