REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do zlatova upečené kuřátko s nádivkou z mleté vepřové plece, smetany, sýra a česneku. Jako příloha vařené nové brambory s petrželkou.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 kskuřete
2 ksstroužku česneku
1 ksžloutku
1 kscibule
50 ml30% smetany
250 gmleté plece
100 geidamu
50 gmásla
muškátový oříšek
dijonská hořčice
pepř
sůl
Příloha:
800 gnových brambor
plocholistá petržel

Postup:

1. Kuře vykostíme tak, aby nám zůstaly pouze první stehenní kosti (blíž k pařátům)
2. Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí
3. Fáš (nádivku) si připravíme tak, že smícháme mleté maso, žloutek, sýr, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, stroužek česneku a vše důkladně prohněteme
4. Nádivkou potřeme plát kuřete a svineme tak, aby stehna zůstala dole
5. Pečlivě smotáme motouzem, pak dáme péci na másle s menší cibulí a zbylým česnekem
6. Pečeme za občasného podlévání přikryté 40 minut na 170 °C
7. Poté kuře odkryjeme, přidáme teplotu a dopečeme „na kůrčičku“
8. Podáváme s novým bramborem a zdobíme petrželkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy