REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kreolská křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná kuřecí křidélka upečená doměkka.


Ingredience:
22 kskuřecích křidélek
Na marinádu:
4 ksstroužků česneku
3 lžícecitronové šťávy
2 lžičkygurmánské hořčice
1 lžičkatřtinového cukru
1/2 lžičkysušeného tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme oloupané, prolisované stroužky česneku, sušený tymián, třtinový cukr, gurmánskou hořčici, citronovou šťávu, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Kousky křidélek bez masa odsekáme, zbylé kousky omyjeme, osušíme, promícháme s připravenou marinádou a necháme 30 minut odležet při pokojové teplotě
3. Křidélka dáme na vymaštěný pekáček masitou částí dolů, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 °C, pak křidélka obrátíme a dopečeme doměkka (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy