Kuřecí křídla zalitá marinádou z octa, cukru a soli, upečená dozlatova, servírovaná s dipem se zakysané smetany ochucené mletou červenou paprikou, nasekanou pažitkou a šťávou a kůrou z citrónu.
Ingredience:
1 kg | kuřecích křídel |
Na marinádu: | |
1 lžička | cukru krupice |
60 ml | sherry octa nebo červeného vinného octa |
sůl | |
Na dip: | |
1/2 lžičky | mleté papriky |
2 lžíce | nasekané pažitky |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | nastrouhané citronové kůry |
120 g | zakysané smetany |
Postup:
1, Očištěná kuřecí křídla omyjeme, osušíme, dáme do mísy, zalijeme marinádou z sherry octa smíchaného s krupicovým cukrem a solí, důkladně promícháme a dáme na 20 minut do lednice odležet
2. Pak rozložíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova asi 40 minut
3. Na dip do misky dáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, na jemno nasekanou pažitku, mletou papriku, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme
4. Pečená křídla podáváme s připraveným dipem.