REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelizovaná kuřecí křídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí křídla zalitá marinádou z octa, cukru a soli, upečená dozlatova, servírovaná s dipem se zakysané smetany ochucené mletou červenou paprikou, nasekanou pažitkou a šťávou a kůrou z citrónu.


Ingredience:
1 kgkuřecích křídel
Na marinádu:
1 lžičkacukru krupice
60 mlsherry octa nebo červeného vinného octa
sůl
Na dip:
1/2 lžičkymleté papriky
2 lžícenasekané pažitky
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícenastrouhané citronové kůry
120 gzakysané smetany

Postup:

1, Očištěná kuřecí křídla omyjeme, osušíme, dáme do mísy, zalijeme marinádou z sherry octa smíchaného s krupicovým cukrem a solí, důkladně promícháme a dáme na 20 minut do lednice odležet
2. Pak rozložíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova asi 40 minut
3. Na dip do misky dáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, na jemno nasekanou pažitku, mletou papriku, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vše promícháme
4. Pečená křídla podáváme s připraveným dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy