REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Božíhodová krůta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná krůta pečená na másle, podlitá vývarem z drůbků, servírovaná obložená vařenými, na másle osmahnutými, kaštany a vařenou růžičkovou kapustou.


Ingredience:
1/2 ksvelké krůty
100 gmásla
40 gslaniny
vývar z drůbků
sůl
Na obložení:
vařená růžičková kapusta
vařené, na másle opečené, kaštany

Postup:

1. Očištěnou krůtu protkneme na nudličky nakrájenou slaninou
2. Maso osolíme a pak ho vložíme na rozehřáté máslo kůží dospod
3. Podlijeme vývarem z drůbků a zvolna pečeme při teplotě kolem 180-190 °C, během pečení krůtu přeléváme šťávou a podléváme horkým vývarem (přípečky ze stěn pekáče pravidelně seškrabujeme do šťávy)
4. Měkkou krůtu obrátíme a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Upečenou krůtu porcujeme tak, aby každý dostal kousek bílého a kousek tmavého masa, jednotlivé porce na talířích podléváme horkou šťávou a obkládáme vařenými, na másle osmahnutými, kaštany a vařenou růžičkovou kapustou. Krůtu můžeme servírovat i s mandlovou nádivkou.

Poznámka:

Jako přílohu podáváme vařené brambory a jemný kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy