Kuře naplněné bylinkovým máslem, plátky citronu a bobkovými listy, upečené dozlatova.
Ingredience:
1,5 kg | kuřete |
2 ks | bobkových listů |
1 ks | citronu |
pár plátků másla | |
olej na potření | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na bylinkové máslo: | |
3 lžíce | másla |
svazek hladkolisté petrželky | |
malý svazek tymiánu | |
pár snítků rozmarýnu |
Postup:
1. Tymián, rozmarýn i petrželku nasekáme na drobno a důkladně smícháme se změklým máslem
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, ze všech stran i uvnitř osolíme a opepříme, prstem odhrneme kůži na prsou a vzniklou kapsu naplníme připraveným bylinkovým máslem
3. Zbylé máslo dáme spolu s dobře omytým, překrojeným citronem, bobkovými listy do břišní dutiny kuřete a nohy svážeme
4. Pak celé kuře potřeme olejem, dáme do pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme při 180 °C doměkka (asi 60 minut), za občasného přelévání výpekem.