REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové máslové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené bylinkovým máslem, upečené dokřupava.


Ingredience:
1 kskuřete
voda na podlití
Na bylinkové máslo:
1 svazekčerstvého tymíánu
1 svazekčerstvého rozmarýnu
100 gmásla
špetka mleté sladké papriky
sůl

Postup:

1. Rozmarýn i tymián nasekáme na drobno a smícháme se změklým máslem, solí a špetkou mleté papriky
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vetřeme pod i na kůži ochucené máslo, zbytek vložíme do dutiny, křidélka založíme pod kuře a nohy svážeme provázkem
3. Kuře vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut pod alobalem, potom alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut dokřupava
4. Upečené kuře necháme 5 minut odležet, pak naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy