REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská pečená kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.


Ingredience:
1 ks kachny
5 ksplátků pomerančové kůry
3 kshvězdiček badyánu
1 kssvitku skořice
Na glazuru:
125 mlvody
2 lžícesójové omáčky
1 lžícesuchého sherry
1 lžícemedu
2 lžičkytmavého cukru
1/4 lžičkyčínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

Postup:

1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky
2. Připravíme si glazuru; sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic
4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou
5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání 6. Kachnu podáváme nakrájenou na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy