REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvanáctihodinová kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Až 12 hodin pečená kachna, neuvěřitelně šťavnatá, s křupavou kůrčičkou.


Ingredience:
1700 gkachny
150 mlmedu
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu opláchneme, osušíme, odřízneme přebytky tuku u biskupa i krku, důkladně osolíme zvenku i zevnitř a posypeme kmínem
2. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme, pečeme v předehřáté troubě 6 hodin při 90 °C, pak teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme přiklopené dalších 6 hodin, s kachnou nic neděláme, ani nepodléváme
3. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odkryjeme, potřeme medem a do konce pečení ji občas potíráme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy