Kachna pozvolna pečená 12 hodin dokřupava, ke konci pečení potíraná medem.
Ingredience:
2 kg | kachna |
500 ml | mléka |
3 lžičky | kmínu |
3 lžíce | medu |
sůl |
Postup:
1. Kachnu opláchneme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u krku i biskupa, hodně ji ze všech stran osolíme, sůl vetřeme i do dutiny břišní, vložíme do pekáčku a okmínujeme
2. Pak podlijeme mlékem, aby byla jemnější, zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 90 °C a pečeme 7 hodin
3. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a stále přikryté pečeme dalších 5 hodin, tuk neodebíráme
4. Na poslední hodinu kachnu odkryjeme, kachnu potíráme medem smíchaným s částí výpeku a podle potřeby zvýšíme teplotu.
Foto: Naďa Indruchová