V marinádě z coly, pomerančového džusu, olivového oleje, česneku a koření marinované kuřecí paličky, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
1,5 kg | kuřecích paliček |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 lžička | mletého pepře |
1/2 lžičky | mleté červené papriky |
3 lžíce | olivového oleje |
2 dcl | coly |
1 dcl | pomerančového džusu |
3 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. Do mísy dáme oloupané prolisované stroužky česneku, mletý pepř, mletou sladkou papriku, přilijeme pomerančový džus, olivový olej, colu a vše dobře promícháme
2. Kuřecí paličky očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, vložíme do připravené marinády a necháme v chladu odležet 2-4 hodiny
3. Pak naskládáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 50 minut), během pečení několikrát obrátíme a potíráme zbylou marinádou.
Podáváme s vařenými bramborami.