REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Colové kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V marinádě z coly, pomerančového džusu, olivového oleje, česneku a koření marinované kuřecí paličky, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgkuřecích paliček
sůl
Na marinádu:
1 lžičkamletého pepře
1/2 lžičkymleté červené papriky
3 lžíceolivového oleje
2 dclcoly
1 dclpomerančového džusu
3 ksstroužků česneku

Postup:

1. Do mísy dáme oloupané prolisované stroužky česneku, mletý pepř, mletou sladkou papriku, přilijeme pomerančový džus, olivový olej, colu a vše dobře promícháme
2. Kuřecí paličky očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, vložíme do připravené marinády a necháme v chladu odležet 2-4 hodiny
3. Pak naskládáme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 50 minut), během pečení několikrát obrátíme a potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy