REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baby krůta s hráškovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladá krůta naplněná nádivkou z hrášku, rohlíků a dalších ingrediencí, potřená máslem, upečená dozlatova.


Ingredience:
2 ksbaby krůty
100 gmásla
voda na podlití
sůl
Na nádivku:
100 gmraženého hrášku
2 dlmléka
5 ksrohlíků
5 ksvajec
2 ksstroužků česneku
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mražený hrášek přelijeme horkou vodou, necháme 5 minut odstát. pak cedíme a necháme okapat
2. Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, zakapeme je mlékem, přidáme žloutky, hrášek, oloupané utřené stroužky česneku, promícháme, dochutíme solí, mletým pepřem, špetkou muškátového květu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Očištěné krůty necháme 1 hodinu před pečením odstát v pokojové teplotě, osolíme je, pořádně potřeme rozpuštěným máslem, nádivkou naplníme břišní dutiny a volnou kůži přetáhneme přes dutiny a spojíme párátkem
4. Každou krůtu dáme do samostatného pekáčku, přidáme zbylou nádivku, podlijeme horkou vodou, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 20 minut, potom teplotu snížíme na 160 °C a zakryté alobalem pečeme dalších 90 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, na závěrečných 20 minut odstraníme alobal a při 190 °C dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy