Čtvrtky kuřecího masa osolené, okořeněné pepřem a hojně také kari kořením, upečené v troubě pěkně dozlatova pokladené kousky másla a kostičkami slaniny, v průběhu pečení přelévané výpekem a podlévané vodou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 ks | naporcovaného kuřete |
100 g | slaniny |
100 g | másla |
1-2 lžičky | kari koření |
1/2 lžičky | mletého černého pepře |
voda na podlití | |
sůl |
Postup:
- Naporcované čtvrtky kuřete osolíme, nebojíme se sůl vetřít pěkně do kůže, pak okořeníme pepřem a hojně posypeme kari kořením
- Vložíme do pekáčku a poklademe plátky másla a posypeme na kostičky pokrájenou slaninou
- Mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zakopené tak 90 minut, občas otevřeme a podlijeme vodou, výpekem maso přeléváme
- Nakonec dopékáme kuřecí čtvrtky odklopené, pěkně na kůrčičku.
Celé kuře můžeme nahradit kuřecími nohami ….
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová