REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na houbách v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu upečené porce kuřete spolu s houbami, cibulkou, slaninou a máslem.


Ingredience:
1 kskuřete
4 ksplátků slaniny
1 ksvětší cibule
200 ghub
60 gmásla
1 lžičkamleté papriky
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme a potřeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla smíchaného s mletou paprikou
2. Očištěné houby opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kolečka a každý plátek slaniny na nudličky
3. Každou porci kuřete položíme na plát alobalu, přidáme nakrájenou slaninu, několik koleček cibule, plátků hub, poklademe je vločkami másla a alobal pevně uzavřeme, aby šťáva nemohla vytékat
4. Do pekáčku vložíme uzavřené porce kuřete, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 1 hodinu
5. Při podávání alobal rozřízneme tak, aby šťáva nevytekla a servírujeme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy