V troubě na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, kuřecí stehna, podlitá drůbežím vývarem, okořeněná kmínem, bobkovým listem, pepřem a solí, v průběhu pečení doplněná o plátky čerstvých hub.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | velká kuřecí stehna |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
500 g | čerstvých hub (použil jsem směs lesních hub) |
100 g | slaniny |
50 g | másla |
drůbeží vývar | |
bobkový list | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuře osolíme, opepříme a protkneme klínky slaniny
2. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, maso, bobkový list, podlijeme vývarem a půl hodiny pečeme přikryté na 200 °C
3. Očištěné a nakrájené houby přidáme k masu, osolíme, posypeme kmínem a pečeme další půl hodinu
4. Nakonec dopečeme na 220 °C odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika