REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na divoko II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli, kořenové zelenině a slanině upečené čtvrtky kuřete, pokladené máslem, ochucené divokým kořením, během pečení podlévané vodou a přelévané šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksvětší cibule
250 gkořenové zeleniny (2 ks mrkev, kousek celeru a 1 ks petržele)
80-100 gšpeku
3 lžícemásla
1 lžičkuhladké mouky na zaprášení
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
bobkový list
voda
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, omyjeme, rozporcujeme na čtvrtky, ze všech stran osolíme
2. Špek nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky
3. Do pekáče vložíme nakrájený špek, necháme ho mírně orestovat, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření, zlehka orestujeme, podlijeme vodou
4. Do zeleninového základu vložíme naporcované kuře, to poklademe kousky másla a za občasného podlévání vodou a přelévání šťávou z výpeku pečeme zaklopené na 200 °C cca 60 minut, pak pekáček odklopíme a kuře dopečeme pěkně na kůrčičku
5. Maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu zredukujeme, pak zaprášíme moukou, chvíli provaříme
6. Porce kuřete vrátíme zpět, prohřejeme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Podáváme například s rýží, nebo bramborovou kaší a ovocným kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy