REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la husa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Částečně propečené kuře, potřené sádlem a upečené spolu s jablky a pivem doměkka.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
2 kskyselých jablek
2 lžícesádla
500 mlčerného piva
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, osolíme, okmínujeme (zvenku i zevnitř), jablka nakrájíme na čtvrtiny, oloupeme a vykrájíme jádřince
2. Vnitřek kuřete naplníme jablky, kuře dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30-40 minut
3. V této fázi kuře potřeme sádlem, podlijeme černým pivem a pečeme asi 70-90 minut zaobčasného přelévání výpekem doměkka
4. Hotové kuře necháme 5 minut odpočívat, pak ho naporcujeme a podáváme s knedlíkem a červeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy