REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la bažant III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí čtvrtky nebo kuřecí nohy upečené v troubě dozlatova spolu se slaninou a cibulí, ochucené divokým kořením.


Ingredience:
1 ksnaporcovaného kuřete, nebo 4 stehna (jak kdo rád)
10 kskuliček jalovce
8 kskuliček nového koření
4 ksbobkové listy
2 kscibule
150 gslaniny
1 lžičkasušeného rozmarýnu
hladká mouka
máslo
sůl

Postup:

1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče
2. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně
3. Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu, podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C, pečeme nejprve 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme dozlatova
4. Maso vyjmeme (udržujeme v troubě teplé), pekáč přendáme opět na sporák a šťávu zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny
5. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme, podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Doporučení:

Takovýmto způsobem připravujeme doma i bažanty nebo divoké kachny.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy