REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované kuře upečené na cibulce a anglické slanině s divokým kořením dozlatova.


Ingredience:
1 kskuře
1 ksstřední cibule
40 gslaniny
30 gmásla
1 lžičkahladké mouky
nové koření
celý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, prošpikujeme částí slaniny, osolíme a dovnitř kuřete dáme kousek másla
2. Na pekáči rozškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme, na ni položíme kuře, přidáme nové koření, celý pepř, podlijeme trochou vody
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podléváním vodou
4. Upečené kuře naporcujeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, dolijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy