REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře jako bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Variace na kuře pečené po myslivecku. Celé kuře obložené plátky slaniny a upečené spolu s máslem a kořením.


Ingredience:
1 kskuřete
100 gmásla
80 gslaniny
2 lžičkykoření na divočinu (myslivecké koření)
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné a omyté kuře uvnitř i zvenku osolíme, posypeme kořením na divočinu nebo mysliveckým kořením
2. Pak maso obložíme plátky slaniny, posypeme kmínem a podlijeme malým množstvím vody, přidáme máslo a dáme péci (zaklopené)
3. Pečeme při teplotě kolem 190 °C, kuře občas poléváme šťávou z výpeku a podle potřeby podléváme horkou vodou
4. Ke konci pečení dopékáme kuře odkryté.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy