REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na česneku a slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře potřené ochuceným máslem, prošpikované slaninou, upečené s česnekem a plátky slaniny doměkka.


Ingredience:
2 ksmenších kuřat
2 kspalice česneku
200 ganglické slaniny
125 gmásla
200 mlzeleninového vývaru
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřata opláchneme, osušíme, odstřihneme konce křídel a prsíčka prošpikujeme polovinou slaniny
2. Jednu palici česneku příčně přeřízneme, druhou rozebereme na stroužky, které oloupeme a několik stroužků utřeme se solí a zbylé překrojíme
3. Rozpuštěné máslo promícháme s mletou paprikou, utřeným česnekem se solí a ochuceným máslem potřeme kuřata zevnitř i zvnějšku a do dutiny vložíme pokrájený česnek
4. Kuřata položíme do pekáčku prsíčky dolů na odstřihnutá křídla, podlijeme trochou vývaru a přikrytá pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do poloměkka
5. Pak odkryjeme, přelijeme zeleninovým vývarem, přidáme překrojenou palici česneku, potřeme zbylým ochuceným máslem, poklademe druhou polovinou plátků slaniny a dopečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy