REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na nivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované a okořeněné kuře potřené nivovou marinádou, upečené v troubě doměkka, servírované s pečenými nebo vařenými brambory.


Ingredience:
1 kscelé kuře
2 ksstroužky česneku
1 lžičkakari
100 gnivy
2 dlzakysané smetany
máslo
pepř

Postup:

1. Kuře na porcujeme, omyjeme a vložíme do pekáče, jednotlivé porce poklademe vločkami másla, opepříme, ale nesolíme, niva bývá slaná dost
2. Nivu nastrouháme, promícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem a kari
3. Nivovou marinádou potřeme jednotlivé porce polovinou směsi a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C
4. Před koncem pečení potřeme zbytkem směsi
5. Upečené kuře podáváme s pečenými nebo vařenými brambory.

Doporučení:

Kuře je lepší ze začátku péci zaklopené nebo zabalené do alobalu, nebude se pak připalovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy