Porce kuřete pečené na cibulovém základu s kořením, podávané přelité smetanovou omáčkou.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | smetany ke šlehání |
3 ks | kuliček nového koření |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
500 ml | kuřecího vývaru |
špetka sušeného tymiánu | |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a důkladně ze všech stran posypeme mletou sladkou paprikou
2. Na rozehřátém másle osmažíme tři až pět minut oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem
3. Porce masa obalíme v připraveném základu, podlijeme kuřecím vývarem (cca 100 ml), dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
4. Pak měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, zahřejeme, přilijeme vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky, chvíli povaříme, maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.