REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete pečené na cibulovém základu s kořením, podávané přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
1 ksbobkového listu
1 kssmetany ke šlehání
3 kskuliček nového koření
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
500 mlkuřecího vývaru
špetka sušeného tymiánu
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a důkladně ze všech stran posypeme mletou sladkou paprikou
2. Na rozehřátém másle osmažíme tři až pět minut oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem
3. Porce masa obalíme v připraveném základu, podlijeme kuřecím vývarem (cca 100 ml), dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
4. Pak měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, zahřejeme, přilijeme vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky, chvíli povaříme, maso vrátíme zpět a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy