REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky se žampiony zalité směsí z rajčatového protlaku, kuřecího vývaru a medu, upečené doměkka.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček
250 gmalých žampionů
200 mldrůbežího vývaru
2 lžícemedu
1 lžíceolivového oleje
1 ksrajčatového protlaku
1 kssnítky rozmarýnu
sůl

Postup:

1. Kuřecí paličky očistíme, omyjeme, osušíme, zbavíme kůže, osolíme a opečeme ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji
2. Pak přidáme dobře očištěné, rozčtvrcené žampiony s nasekanými jehličkami rozmarýnu, vše dobře promícháme a přendáme do pekáčku
3. Na pánvi po kuřeti orestujeme rajčatový protlak, přidáme med, zalijeme drůbežím vývarem, společně krátce povaříme a nalijeme do pekáčku ke kuřeti
4. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut), během pečení paličky obracíme.

Doporučení:

Servírujeme s rýží.

Poznámka:

Stejným způsobem můžeme připravit také kuřecí křídla – z nich ale kůži nemusíme stahovat a podáváme pak jako večerní pohoštění s čerstvým chlebem a sklenicí piva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy