REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na citrusech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné plátky pomeranče, limetky a citrónu, potřené citrusovou šťávou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmalého pomeranče
1 ksmalého citronu
1 kslimetky
4 lžíceoleje
2 lžícemedu
1 lžícenastrouhaného zázvoru
několik listů pórku
voda
sůl

Postup:

1. Pomeranč, limetku i citron dobře omyjeme, rozpůlíme je, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a druhou nakrájíme na plátky
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, potřeme částí šťávy z citrusů, osolíme, dovnitř vložíme několik plátků citrusů a nohy svážeme listem pórku
3. Zbylými plátky limetky, pomeranče a citronu kuře obložíme, přichytíme je pórkem, dáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
4. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka za občasného přelévání výpekem, potírání směsí ze zbylé citrusové šťávy smíchané s olejem, medem, na jemno nastrouhaným zázvorem a podle potřeby podlévání vodou
5. Podáváme s novými bramborami.

Doporučení:

Kuře můžeme péct v pekáči na namočených špejlích, kůže se pak nepřichytí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy