REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené dozlatova s nakrájenými bramborami, česnekem a plátky slaniny, podlité bílým vínem a vývarem.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
4ksstroužků česneku
4 plátkyslaniny
2 lžícemásla
500 gbrambor
200 mlbílého vína
100 mlvývaru
sušený tymián
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem, brambory opereme, očistíme kartáčkem, neloupeme je, jen rozkrájíme na čtvrtky a stroužky česneku oloupeme
2. V pekáčku rozpustíme máslo, na dno rozložíme čtvrtky brambor se stroužky česneku, osolíme, přidáme půlky kuřete, které poklademe plátky slaniny a ve vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme zvolna doměkka za občasného podlévání vývarem a vínem
3. Upečené kuře rozkrájíme na čtvrtky a podáváme s pečenými česnekovými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy