REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Severní Amerika (USA, Kanada, Kuba, Haiti ...)


Quesadillas s kuřecím masem

Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v celé Evropě.

Rajčatová salsa

Další varianta chutné salsy připravené z rajčat a dalších ingrediencí.

Rajčatová salsa Fresca

Rajčata promíchaná s červenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koriandrem, zelenou chilli papričkou a dalšími ingrediencemi. Chutný pikantní salát z Mexika vhodný hlavně k pečeným nebo grilovaným masům.

Rybí filé s banány

Recept z Kuby na grilované plátky rybího filé servírované spolu s opečeným banánem.

Salát Ceasar

Slavný salát který vznikl v Mexiku, ale rozšířil se téměř po celám světě. Recept vymyslel 4. července 1924 jistý Caesar Cardini v mexickém městě Tijuana. Salát se připravuje z listů římského salátu, opečených chlebových krutonů a pikantnější zálivky, je ozdobený hoblinkami parmazánu.

Salát Coleslaw

Existuje řada variant tohoto slavného salátu. Původem je z Holandska, ovšem nejvíce se proslavil v USA a to především díky restauracím z rychlým občerstvením.

Salát Coleslaw II.

Chutný salát, jehož základem je zelí nakrájené na nudličky. Objevuje se v mnoha verzích. Chutná příloha k masitým pokrmům, nebo lehká dietní večeře spolu s celozrným pečivem. V tomto případě nahradíme majonézu bílým jogurtem, nebo alespoň smícháme majonézu s bílým jogurtem v poměru 1:1.

Salát Coleslaw s kuřecím masem

Salát z kuřecího masa, mrkve, cibulky, řapíkatého celeru a zelí, servírovaný přelitý dresinkem. Existuje mnoho variant tohoto receptu. Salát Coleslaw najdete i v KFC.

Salát fajitas

Obdoba mexického pokrmu fajitas podávaná jako salát spolu s opečenou bagetou nebo topinkami.

Salpikón (Salpicón)

Příloha salátového charakteru, zvaná též “Salmagundi” pocházející z Mexika.

Salsa

Nezbytná příloha mexické kuchyně. Pikantní omáčka (dip) vhodná především k pečeným a grilovaným masům, ke slaným pochutinám.

Salsa z manga a papáji

Zajímavá obměna mexické salsy, tento recept je z Kuby.

Sladkokyselý čočkový dál s lilkem

Rýže basmati servírovaná spolu s opečeným lilkem a vařenou čočkou.

Smažený aligátor

Pamlsek z Kuby, smažené kousky z masa aligátora.

Smažený chléb (Sopaipillas)

Recept z mexické kuchyně na kosočtverce těsta usmažené v rozpáleném oleji, připravený z českých surovin.

Smokey-BBQ Burger

Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. V tomto receptu je použita Hellmann`s Australian Sweet Roasted grilovací omáčka, která umí právě skvěle dochutit například mleté americké burgery.

Steak s pečeným bramborem

Opečené hovězí steaky ze střední svíčkové, servírované spolu v alobalu upečenými bramborami doplněními o tvarohový krém.

Steak z divokého západu

Steaky z hovězího masa naložené přes noc v oleji smíchaném s tabscem a koňakem, grilované, před podáváním dokořeněné pepřem, servírované s plátky grilované slaniny.

Steakový salát z New Orleansu

Zeleninový salát z endivie (štěrbáku) a dalších ingrediencí doplněný o plátky grilované hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.

Suchá rýžová polévka

Mexická “suchá polévka” není nic jiného než vařená příloha, a “suchá polévka z rýže” je vařená rýže. Ale přeci jen to má s polévkou něco společného. Recept se v originále jmenuje “Sopa sece de arroz”.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy