REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Bílá rýže

Originální název tohoto receptu je Arroz blanco. Jedná se recept z Mexika na přílohovou rýži nejprve zprudka orestovanou na oleji spolu s cibulí a česnekem, pak uvařenou v kuřecím vývaru.

Citronové fazolky

Konzervované zelené fazolky přelité rozpuštěným máslem ochuceným solí, natí koriandru a pepřem, nakonec zakápnuté citronovou šťávou, podávané teplé.

Domácí BBQ omáčka

Vyzkoušejte tradiční americkou BBQ omáčku využívanou hojně v Americe především při grilování různým mas.

Guacamole

Populární mexická omáčka z rozdrceného zralého avokáda, rajčat, cibule, zakysané smetany a soli.

Guacamole II.

Jemný krém se zajímavou chutí a vůní koriandru a ostrou přísadou chilli papričky.

Guacamole III.

Recept z mexické kuchyně na pikantní pomazánku z avokáda, která se podává s kukuřičnými tortillovými chipsy nebo plátky opečené bagety, veky a pod.

Hash browns

Yankee styl recept vhodný jako příloha, předkrm, nebo i samostatný pokrm pro děti.

Jidáš s citrónem

V originále se tento recept jmenuje “Judias con limón”. Jsou to zelené fazolky připravené tak, jak to dělají v mexické Guadalajaře.

Kakahuetes (Cacahuetes)

Pikantní příloha z Mexika k masům a rybám. Směs orestovaných chilli papriček, česneku a burských oříšků, ochucená mletou chilli paprikou a hrubozrnnou solí.

Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ)

Originální recept z Mexika na pravé mexické tortilly.

Limetková salsa

Z limetové šťávy, cukru, červené cibule a chilli papričky připravená pikantní příloha, vhodná ke grilovaným nebo pečeným rybám.

Mexické guacamole

Pikantní hustá omáčka ke grilovaným pokrmům.

Mexické tortily po česku

Tortily připravené z českých surovin, z instantní kukuřičné kaše, kukuřičné mouky, vody a soli.

Mléčné mrkvičky

Mrkve pečené v troubě zaklopené, utopené v mléce, ochucené máslem, petrželkou, cukrem, solí a pepřem. Příloha z mexické kuchyně, původní název je Zanahorías en leche.

Mrkev v mléce

Exotická příloha k masu. Recept z Mexika, jeho původní název je “Zanahorias en leche”.

Okurková salsa

Salsa má mnoho podob, tento recept je na salsu z okurek.

Rajčatová salsa

Další varianta chutné salsy připravené z rajčat a dalších ingrediencí.

Salpikón (Salpicón)

Příloha salátového charakteru, zvaná též “Salmagundi” pocházející z Mexika.

Salsa

Nezbytná příloha mexické kuchyně. Pikantní omáčka (dip) vhodná především k pečeným a grilovaným masům, ke slaným pochutinám.

Salsa z manga a papáji

Zajímavá obměna mexické salsy, tento recept je z Kuby.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy