přílohy
Bílá rýže
Originální název tohoto receptu je Arroz blanco. Jedná se recept z Mexika na přílohovou rýži nejprve zprudka orestovanou na oleji spolu s cibulí a česnekem, pak uvařenou v kuřecím vývaru.
Citronové fazolky
Konzervované zelené fazolky přelité rozpuštěným máslem ochuceným solí, natí koriandru a pepřem, nakonec zakápnuté citronovou šťávou, podávané teplé.
Domácí BBQ omáčka
Vyzkoušejte tradiční americkou BBQ omáčku využívanou hojně v Americe především při grilování různým mas.
Guacamole
Populární mexická omáčka z rozdrceného zralého avokáda, rajčat, cibule, zakysané smetany a soli.
Guacamole II.
Jemný krém se zajímavou chutí a vůní koriandru a ostrou přísadou chilli papričky.
Guacamole III.
Recept z mexické kuchyně na pikantní pomazánku z avokáda, která se podává s kukuřičnými tortillovými chipsy nebo plátky opečené bagety, veky a pod.
Hash browns
Yankee styl recept vhodný jako příloha, předkrm, nebo i samostatný pokrm pro děti.
Jidáš s citrónem
V originále se tento recept jmenuje “Judias con limón”. Jsou to zelené fazolky připravené tak, jak to dělají v mexické Guadalajaře.
Kakahuetes (Cacahuetes)
Pikantní příloha z Mexika k masům a rybám. Směs orestovaných chilli papriček, česneku a burských oříšků, ochucená mletou chilli paprikou a hrubozrnnou solí.
Kukuřičné tortilly (TORTILLAS DE MAÍZ)
Originální recept z Mexika na pravé mexické tortilly.
Limetková salsa
Z limetové šťávy, cukru, červené cibule a chilli papričky připravená pikantní příloha, vhodná ke grilovaným nebo pečeným rybám.
Mexické guacamole
Pikantní hustá omáčka ke grilovaným pokrmům.
Mexické tortily po česku
Tortily připravené z českých surovin, z instantní kukuřičné kaše, kukuřičné mouky, vody a soli.
Mléčné mrkvičky
Mrkve pečené v troubě zaklopené, utopené v mléce, ochucené máslem, petrželkou, cukrem, solí a pepřem. Příloha z mexické kuchyně, původní název je Zanahorías en leche.
Mrkev v mléce
Exotická příloha k masu. Recept z Mexika, jeho původní název je “Zanahorias en leche”.
Okurková salsa
Salsa má mnoho podob, tento recept je na salsu z okurek.
Rajčatová salsa
Další varianta chutné salsy připravené z rajčat a dalších ingrediencí.
Salpikón (Salpicón)
Příloha salátového charakteru, zvaná též “Salmagundi” pocházející z Mexika.
Salsa
Nezbytná příloha mexické kuchyně. Pikantní omáčka (dip) vhodná především k pečeným a grilovaným masům, ke slaným pochutinám.
Salsa z manga a papáji
Zajímavá obměna mexické salsy, tento recept je z Kuby.
- 1
- 2
- Následující
reklama