REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčné mrkvičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mrkve pečené v troubě zaklopené, utopené v mléce, ochucené máslem, petrželkou, cukrem, solí a pepřem. Příloha z mexické kuchyně, původní název je Zanahorías en leche.


Ingredience:
8 ksvlkých mrkví
1 hrnekmléka
2 lžícesekané petrželky
2 lžícemásla
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře

Postup:

1. Mrkev nakrájíme na tenké plátky, dáme ji do hrnce a zalijeme mlékem rozmíchaným s cukrem, solí a pepřem, povrch poklademe kousky másla a posypeme petrželkou
2. Hrnec zaklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C a pečeme asi 60 minut, až bude mrkev pěkně měkká
3. Takto připravenou přílohu podáváme horkou, například k pečenému nebo dušenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy