REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nezbytná příloha mexické kuchyně. Pikantní omáčka (dip) vhodná především k pečeným a grilovaným masům, ke slaným pochutinám.


Ingredience:
6 ksvětších rajčat
5-6 ksstroužků česneku
4 kszelených paprikových lusků
2 kschilli papričky
1 ksvětší cibule
1/4 hrnkuzelené petrželové nati nebo nať koriandru
vinný ocet
olivový olej
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme horkou vodou, odstraníme slupky a odstraníme semínka, papriky zbavíme jadřinců
2. Očištěnou a omytou zeleninu včetně nadrobno nasekané petrželové natě nebo natě koriandru vložíme do mixéru a malou chvíli mixujeme (výsledná směs musí obsahovat kousky zeleniny, nesmí to být úplná kaše)
3. Přidáme pár kapek olivového oleje, lžičku vinného octa
4. Nakonec směs osolíme a dochutíme čerstvě namletým pepřem, dobře promícháme
5. Salsu necháme nejméně 3 hodiny odležet v lednici.

Doporučení:

Salsa vydrží v lednici i několik dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy