Nezbytná příloha mexické kuchyně. Pikantní omáčka (dip) vhodná především k pečeným a grilovaným masům, ke slaným pochutinám.
Ingredience:
6 ks | větších rajčat |
5-6 ks | stroužků česneku |
4 ks | zelených paprikových lusků |
2 ks | chilli papričky |
1 ks | větší cibule |
1/4 hrnku | zelené petrželové nati nebo nať koriandru |
vinný ocet | |
olivový olej | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rajčata spaříme horkou vodou, odstraníme slupky a odstraníme semínka, papriky zbavíme jadřinců
2. Očištěnou a omytou zeleninu včetně nadrobno nasekané petrželové natě nebo natě koriandru vložíme do mixéru a malou chvíli mixujeme (výsledná směs musí obsahovat kousky zeleniny, nesmí to být úplná kaše)
3. Přidáme pár kapek olivového oleje, lžičku vinného octa
4. Nakonec směs osolíme a dochutíme čerstvě namletým pepřem, dobře promícháme
5. Salsu necháme nejméně 3 hodiny odležet v lednici.
Salsa vydrží v lednici i několik dní.