REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílá rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální název tohoto receptu je Arroz blanco. Jedná se recept z Mexika na přílohovou rýži nejprve zprudka orestovanou na oleji spolu s cibulí a česnekem, pak uvařenou v kuřecím vývaru.


Ingredience:
2 hrnkysuché rýže
3 hrnkykuřecího vývaru
1/2 lžičkysoli
2 lžíceoleje
1 kscibule
1 ksstroužek česneku

Postup:

1. Rýži dáme do hrnce s olejem a na prudkém ohni ji orestujeme spolu s celým stroužkem česneku a rozpůlenou, ale oloupanou cibulí, až rýže začne hnědnout
2. Vyjmeme česnek, rýži zalijeme vývarem a osolíme ji, přikrytou necháme na mírném zdroji tepla 20 minut dusit (pokličku během vaření neodklopujeme!)
3. Po uvaření nejlépe ihned podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy