Pikantní hustá omáčka ke grilovaným pokrmům, ovšem skvělá je také jako dip nebo pomazánka servírovaná na opečených toustech.
Ingredience:
1 ks | sílného přezrálého avokáda |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | zelené chilli papričky |
1 ks | zralého rajčete |
1 lžička | limetkové šťávy |
1 lžička | nasekaného čerstvého koriandru |
1/2 lžičky | olivového oleje |
1/4 lžičky | mletého římského kmínu |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibulku nakrájíme nadrobno, omyté rajče nakrájíme na drobné kostičky, chilli papričku nasekáme na jemno a nakonec vymačkáme šťávu z limetky
2. Vše promícháme s limetkovou šťávou, nasekaným koriandrem, dochutíme solí a pepřem
3. Avokádo svisle rozřízneme, vyjmeme pecku, dužinu vydlabeme lžící a rozmačkáme vidličkou
4. Rozmačkané avokádo lehce promícháme s ostatními připravenými ingrediencemi a můžeme dát na chvíli do lednice vychladit.