REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guacamole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Populární mexická omáčka z rozdrceného zralého avokáda, rajčat, cibule, zakysané smetany a soli.


Ingredience:
125 gzakysané smetany
2 ksavokáda
1 ksrajčete
1 kscibule
1 lžičkanakrájeného koriandru
1 lžičkacitrónové šťávy
tabasco

Postup:

1. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a oloupeme
2. V misce rozmačkáme vidličkou dužinu na hladké pyré a hned zakapeme citronovou šťávou
3. Očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené rajče smícháme s koriandrem a přidáme k avokádovému pyré
4. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme tabascem.

Doporučení:

Podáváme se slanými lupínky nachos (kukuřičné chipsy), brambůrkami …

Poznámka:

Lze i zamrazit!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy