Jemný krém se zajímavou chutí a vůní koriandru a ostrou přísadou chilli papričky.
Ingredience:
125 g | rajčat |
1 lžíce | citronové šťávy |
1/2 ks | cibule |
1 ks | červené feferonky |
3 ks | zralého avokáda |
hrst čerstvého koriandru | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Neoloupaná avokáda podélně rozkrojíme, kroutivým pohybem proti sobě obě půlky oddělíme, jádra vyndáme, lžičkou vyškrabeme dužinu a dáme do misky s citronovou šťávou, která zabrání, aby avokádo zhnědlo
2. Potom vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém
3. Vmícháme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nasekaný koriandr, očištěnou, na jemno nakrájenou feferonku, na malé kousky nakrájená rajčata a podle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s chipsy nebo s nachos.