REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jidáš s citrónem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V originále se tento recept jmenuje “Judias con limón”. Jsou to zelené fazolky připravené tak, jak to dělají v mexické Guadalajaře.


Ingredience:
800 gzelaných fazolových lusků
3 lžícerozehřátého másla
1 lžícenasekané petrželky
1/2 lžičkysoli
1/4 lžičkypepře
šťáva z 1 ks citrónu
osolená voda na uvaření fazolek

Postup:

1. Fazolky překrájíme na kousky, uvaříme je ve slané vodě v nepřikryté nádobě do poloměkka
2. Důkladně scezené dáme na mísu a přelijeme je rozehřátým máslem, do kterého jsme před odstavením ze zdroje tepla přidali petrželku, pepř, sůl a šťávu z citrónu
3. Tuto přílohu vhodnou především k různě upraveným masům podáváme horkou!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy