Salsa má mnoho podob, tento recept je na salsu z okurek.
Ingredience:
300 g | nahrubo nastrouhané okurky hadovky |
100 ml | olivového oleje |
2 snítky | kopru |
1 ks | najemno nasekané papričky jalapeño |
čerstvě namletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z nastrouhané okurky důkladně vymačkáme přebytečnou vodu
2. Do nastrouhané okurky pak zamícháme na proužky nakrájenou papričku jalapeño a nasekaný kopr
3. Okurkovou salsu osolíme a okořeníme čerstvě namletým černým pepřem
4. Necháme v lednici vychladit.
Papričku jalapeño lze nahradit kulatou feferonkou.
Poznámka:Paprička jalapeño: Pochází z Jižní Ameriky, má oblý tvar, kulatou špičku, masitou dužninu a pěstuje se ve žlutém, červeném a zeleném „provedení”. Je středně pálivá, používá se do polévek, omáček, dušených mas, zálivek a nádivek.