saláty
Avokádové guacamole s rajčaty
Lze podávat jako salát nebo přílohu například k různým grilovaným masům. Recept pochází z Mexika.
Cobb salát
Chutný, rychlý salát z americké kuchyně. Nejčastěji je servírovaný s dresinkem. Recept je na 2 porce. Dresink volíme podle chuti strávníka.
Coleslaw s čedarem
Salát z bílého zelí, mrkve, cibule, majonézy, citronové šťávy a čedaru. Recept z USA. Na recept “Coleslaw” má jeden z patentů i slavný řetězec KFC.
Fazolový salát V.
Ensalada de frijoles je původní název mexického salátu z fazolí a dalších ingrediencí.
Kubánský drůbeží salát
Obědový salát z pečeného nebo grilovaného vykostěného kuřecího masa, pomeranče, jablka a ochucené majonézy.
Maso na kyselo
Na plátky nakrájené vařené hovězí maso posypané cibulí, petrželkou a koriandrem, přelité olejovou zálivkou, odleželé v lednici. Recept z Mexika má původní název “Carne a la vinagreta”
Mexický salát s guacamole
Salát z uvařených brambor, rajčat, chilli papričky, papriky a omáčky guacamole, posypaný natí koriandru, ozdobený citronem.
Rajčatová salsa Fresca
Rajčata promíchaná s červenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koriandrem, zelenou chilli papričkou a dalšími ingrediencemi. Chutný pikantní salát z Mexika vhodný hlavně k pečeným nebo grilovaným masům.
Salát Ceasar
Slavný salát který vznikl v Mexiku, ale rozšířil se téměř po celám světě. Recept vymyslel 4. července 1924 jistý Caesar Cardini v mexickém městě Tijuana. Salát se připravuje z listů římského salátu, opečených chlebových krutonů a pikantnější zálivky, je ozdobený hoblinkami parmazánu.
Salát Coleslaw
Existuje řada variant tohoto slavného salátu. Původem je z Holandska, ovšem nejvíce se proslavil v USA a to především díky restauracím z rychlým občerstvením.
Salát Coleslaw II.
Chutný salát, jehož základem je zelí nakrájené na nudličky. Objevuje se v mnoha verzích. Chutná příloha k masitým pokrmům, nebo lehká dietní večeře spolu s celozrným pečivem. V tomto případě nahradíme majonézu bílým jogurtem, nebo alespoň smícháme majonézu s bílým jogurtem v poměru 1:1.
Salát Coleslaw s kuřecím masem
Salát z kuřecího masa, mrkve, cibulky, řapíkatého celeru a zelí, servírovaný přelitý dresinkem. Existuje mnoho variant tohoto receptu. Salát Coleslaw najdete i v KFC.
Salát fajitas
Obdoba mexického pokrmu fajitas podávaná jako salát spolu s opečenou bagetou nebo topinkami.
Salát s cavatappi, kuřecím masem, avokádem, salátem, kukuřicí, koriandrem a salsou
Těstovinový salát servírovaný za studena, připravený z těstovin Adriana Cavatappi, marinovaných kuřecích kousků opečených na pánvi, baby gem salátu, kukuřice, ředkviček… Recept původem z Mexika.
Steakový salát z New Orleansu
Zeleninový salát z endivie (štěrbáku) a dalších ingrediencí doplněný o plátky grilované hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.
Topopo
Topopo je výborný mexický zelený salát, který vlastně spolu s dalšími přílohami tvoří hlavní jídlo. Jako příloha se k němu servírují například tortily, sýry, různá masa …
reklama