Obdoba mexického pokrmu fajitas podávaná jako salát spolu s opečenou bagetou nebo topinkami.
Ingredience:
500 g | kuřecích prsních řízků |
2 ks | červené papriky |
2 ks | žluté papriky |
2 ks | cibule |
červené zelí | |
ledový salát | |
olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
1 dl | citronové šťávy |
1 lžíce | oregána (dobromysl) |
1 lžíce | cukru |
špetka skořice | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí řízky opláchneme osušíme a nakrájíme na dlouhé nudličky
2. Z uvedených surovin na marinádu připravíme marinádu a kuřecí nudličky do této marinády přes noc naložíme
3. Druhý den proužky masa zprudka opečeme na oleji a dáme stranou
4. Na oleji po mase opečeme proužky paprik a kolečka cibule, opečenou papriku s cibulí vyndáme z pánve a promícháme se syrovým červeným zelím
5. Na talíř dáme listy ledového salátu, poklademe zeleninovou směsí a navrch vyskládáme nudličky kuřecího masa
6. Takto připravený salát podáváme vychlazený spolu s opečenou a očesnekovanou bagetkou nebo topinkou.
Text i foto: Dalibor Marounek