REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát fajitas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obdoba mexického pokrmu fajitas podávaná jako salát spolu s opečenou bagetou nebo topinkami.


Ingredience:
500 gkuřecích prsních řízků
2 ksčervené papriky
2 ksžluté papriky
2 kscibule
červené zelí
ledový salát
olej
sůl
Na marinádu:
1 dlcitronové šťávy
1 lžíceoregána (dobromysl)
1 lžícecukru
špetka skořice
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky opláchneme osušíme a nakrájíme na dlouhé nudličky
2. Z uvedených surovin na marinádu připravíme marinádu a kuřecí nudličky do této marinády přes noc naložíme
3. Druhý den proužky masa zprudka opečeme na oleji a dáme stranou
4. Na oleji po mase opečeme proužky paprik a kolečka cibule, opečenou papriku s cibulí vyndáme z pánve a promícháme se syrovým červeným zelím
5. Na talíř dáme listy ledového salátu, poklademe zeleninovou směsí a navrch vyskládáme nudličky kuřecího masa
6. Takto připravený salát podáváme vychlazený spolu s opečenou a očesnekovanou bagetkou nebo topinkou.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy